Muutama sana toiminnastamme


Automuseomme ei ole itsetarkoitus, vaan elävä, joustava ja koko ajan uudistuva näyttelykokonaisuus, joka jatkuvalla ja suhteellisen nopealla ajoneuvojen ja näyttelyesineiden vaihdolla pyrkii luomaan Teille, perheellenne ja mukana oleville ystävillenne, sekä suuremmillekin ryhmille joka kerta uusia mieleenpainuvia muistikuvia moottoriajoneuvojen historiasta!

Ajoneuvo- ja esinekoosteellamme pyrimme luomaan myös mielikuvaa siitä kehityksestä, jolla autoteollisuus on teknisen kehittelun avulla eri vuosikymmenillä pystynyt vastaamaan ajan asettamiin vaatimuksiin ja luomaan yhä parempia, toimintavarmempia, turvallisempia ja aikamme ympäristövaatimukset täyttäviä autoja, sekä samanaikaisesti alentamaan myyntihintaa suhteellisesti tarkasteltuna yhteen viidennekseen 20-luvun hinnoista! Ajasta jolloin auto ja sen suomat mahdollisuudet olivat vain unelma Teidän tämänpäivän autostanne.

Koostamme ja uudistamme näyttelyämme jatkuvasti, jotta voimme tarjota Teille koko ajan uutta katsottavaa. Olemme pitäneet museota auki ilman pääsymaksua yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa jo yksitoista näyttelykautta ja edelleenkin minulta kysytään, että miksi teemme näin? Teemme sen siksi, että ajoneuvohistoria on osa elämäämme. Museomme henkilökunta on myös valmis nopeisiin tilanneratkaisuihin ja vastaamaan myös vaikeisiinkin kysymyksiinne, sillä ajoneuvohistorian syvimmät salaisuudet eivät ole tehdashistoriikeissa, vaan sen ohelle on nostettava myös erilaisia yhteiskuntaan ja aikaan sidottuja olosuhteita.

Mutta milteipä joka kysymykseen löytyy vastaus joko omasta arkistostamme tai ulkomaisien yhteyksiemme kautta, jotka loimme vuonna 1989 ollessamme perustamassa Maailman Moottorimuseoiden Yhteistyöfoorumia. Tuolloin ja sen jälkeen syntyneet henkilökohtaiset yhteydet ovat osa tätäkin päivää, sillä ne perustuvat keskinäiseen luottamukseen.

Lähes aina joku henkilökunnastamme on valmis opastamaan kävijäryhmän näyttelyn sisältöön ilman erityistä opastuksesta perittävää korvausta. Emme myöskään hinnoittele arkistosta kaivettavaa tietoa, vaan siltä osin toimimme joustavasti kohtuullista korvausta vastaan.

Te ette esitä museossamme ns. tyhmää kysymystä, vaan usein tuo kysymys voi olla jopa heräte uusille ajatuksille lähestyä moottoriajoneuvojen historiaa uudesta näkökulmasta ja opastaa meitä kehittämään omaa ammattitaitoamme. Sillä koko moottoriajoneuvojen kehityshistoria on ajan, paikan, olosuhteiden ja olemassa olleen teknologian muodostama kokonaisuus!

Tervetuloa tutustumaan näyttelyymme.

Aki Suutarinen, museonjohtaja